Tørfisk

15.09.2016 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Koncert med det populære band fra Thyborøn.

Tørfisk forstår at komme ud over scenekanten og berøre hverdagsemner, som ofte skydes lige fra hoften. Publikum kan aldrig vide sig helt sikre, måske sidder man lige i ”skudlinjen”, men orkestret forstår at drille fra scenen på en god og sober måde.

Tørfisk udgav i maj 2015 pladen ”Uimodståelig”. De ti nye sange handler om meget forskelligt, lige fra konesvigt, præ jalousi, utroskab og ikke mindst om at være uimodståelig. Selvom bandet løbende skifter ud i deres repertoire, spiller de stadig en hel masse sange fra bagkataloget. Netop på det område vil de aldrig svigte vores publikum, eller for den sags skyld dem selv. ”Vi mønstrer jo ikke mere end 3-4 akkorder, som netop de gode gamle sange er bygget op over” lyder det tørt fra bandet.

Siden 1981 har Tørfisk leveret soundtracket til Vestjylland. Thyborøn-gruppen hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. De synger, spiller og underholder, så det er en fryd - med typisk vestjysk charme, som ikke er til at stå for - er en stensikker succes med deres lytteværdige, morsomme og exceptionelle repertoire. Samtidig er T’ørfisk-drengene dygtige musikere, som forstår at udnytte musikken sammen med deres helt stærke side - de karakteristiske, vestjyske, forblæste mande-stemmer.

Tørfisks skæve, finurlige og vedkommende tekster afslører masser af fin sans for tilværelsens sjove sider, kombineret med friske melodier og med deres udadvendte optræden, er underholdningen på topplan. Naturlig charme, humor og ægthed, er Tørfisk i en nøddeskal.

Med en masse erfaring fra den danske musikscene og med 18 cd’er og to dvd-udgivelser i ”nettet”, har Tørfisk stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet. Tørfisk består af samme besætning, som da det hele startede i 1981, nemlig Egon Kirk, Anker Hviid, Bent Bro og Bent Kirk.