Naturvidenskabs foredrag

01.03.2016 kl. 19:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Aarhus Universitet og Kulturhuset

Hvordan fungerer hjernen?

Foredraget "Hvordan fungerer hjernen?" ved professor i neurovidenskab Leif Østergaard, Institut for Klinisk Medicin – Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab, Aarhus Universitetet.

Vores hjerne består af over 100 mia. celler som kommunikerer med hinanden i komplicerede netværk. Men hvordan hjælper hjernen os med at lære nye færdigheder og med at navigere i en stadig mere kompleks verden? Og hvorfor svækkes disse evner undertiden med alderen?

Leif Østergaard, som både er fysiker og læge, vil fortælle om hvordan forskerne de seneste årtier har opnået en række gennembrud i vores forståelse af hjernen – takket være bl.a. teoretisk fysik og avanceret skanner-teknologi. Vi har nu en omfattende viden som dagligt kommer patienterne til gode.

Foredraget vil give et indblik i den nyeste viden om hjernen, dens funktion, og om årsagerne til de hjernesygdomme som forskerne arbejder på at forebygge.

Foredraget er en del af en foredragsrække på fire gratis naturvidenskabelige foredrag, der bliver livetransmitteret på storskærm direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet.