Abdel Aziz Mahmoud

18.04.2016 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Skanderborg Bibliotek og Kulturhuset

Når integration virker - allerede i første generation.

Dansk-palæstinensiske Abdel Aziz Mahmoud kom til Danmark da han var to år gammel. Han er vokset op i Middelfart på Fyn og familien flyttede senere til Ølstykke.

Abdel Aziz Mahmoud er uddannet journalist og har blandt andet været vært på TV Avisen, P3 og Aftenshowet.

Foredraget handler om en arabisk families rejse fra Libanon til asylcenteret i Holte over Merianvej i Middelfart og til Lærkevej i Ølstykke. Om opvæksten som førstegenerationsflygtninge i et Danmark, der forandrede sig undervejs. Om den førstefødte søn, der blev sine forældres prøvekanin i det nye samfund. Ønsket om at blive dansk på den rigtige måde. Grundtvivlen om, hvornår man har gjort nok. Om man nogensinde kan?

Men mere end noget andet er det en snak om hverdagen og om dem, der gik en ekstra mil for Abdels familie:  Naboer, lærere, arbejdsgivere. For integration handler om mennesker og om den lille vilje hver dag. Integrationen har alt for længe været holdt i et jerngreb af politikere og debattører, som ikke evner andet end polarisering og pegen fingre. Ingen fløj nævnt, ingen glemt.

Det er altså ikke et foredrag med de rigtige meninger, men med de gode råd. Både dem Abdel fik og dem, han virkelig godt kunne have brugt.