Jakob Sheikh

21.01.2016 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Danmarks børn i hellig krig.

Langt over 100 danskere er ifølge Politiets Efterretningstjeneste draget i hellig krig i Syrien og Irak. Hvem er de, og hvorfor gør de det? Ved hjælp af et unikt kildenetværk går journalist Jakob Sheikh – forfatter til bogen "Danmarks børn i hellig krig" – tæt på det ellers hermetisk lukkede miljø, der fostrer de militante islamistiske krigere fra Danmark.

Han fordyber sig i deres historie og kan konstatere, at der ikke er tale om ressourcesvage unge mænd, opvokset på samfundets bund, men tværtimod unge sjæle, der er opvokset i Danmark og formet af det danske velfærdssamfund. Med andre ord: De er børn af Danmark.

Ved foredraget inddrager Jakob Sheikh sine egne møder med krigerne og sine talrige rejser i Syrien under krigen for at nå frem til forklaringen på, hvad – og hvilke sociale mekanismer – der driver unge og ofte velfungerende muslimer i Danmark ud på ekstremismens overdrev og videre ned i borgerkrigen, hvor mange mister livet i direkte ildkamp eller som selvmordsbombere.