Shaka Loveless

11.03.2016 kl. 20:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Koncert med den populære rapper og sanger.

Shaka Loveless er en af de meste succesfulde artister på den danske musikscene. Hans to første albums ”Shaka Loveless” og ”Det Vi Sku Miste” har vundet adskillige priser og har givet Danmark nogle af de sidste års største hits i form af ”Tomgang”, ”Ikke Mere Tid”, ”Den Gang Du Græd” og ”2 Mod Verden”. Shaka Loveless’ tredje og seneste album ”Til Vi Ligger” er spækket med flere spændende hits og samarbejder.

Mens albummet ”Det Vi Sku' Miste” kæmpede med regningen for et splintret hjerte, er ”Til Vi Ligger” generelt en opløftende affære. På førstesinglen ”Helt Fin Dag” bliver Shaka ledsaget af producermakkeren Fridolin Nordsøs brusende produktion, så det som lytter er noget nær umuligt ikke at nyde glæden over at være til.

Da Shaka Loveless solodebuterede, blev han ofte sat i bås med den danske dancehall- og reggaescene. Med ”Til Vi Ligger” er der tale om et nyt lydbillede. Det nye album bringer mindelser til nogle helt andre størrelser og genrer, for eksempel 1980'ernes suveræne popomkvæd og Shaka Loveless' egen hiphopfortid. Det er ikke helt tilfældigt: ”De næste mange måneder skal jeg genforenes med drengene fra The Gypsies, som bliver mit tourband. Og jeg må indrømme, at jeg i høj grad har skrevet den her plade med dem in mente. De kommer til at trykke de her sange vanvittigt af” forudser Shaka Loveless, som glæder sig mere og mere til at lade musikken tale sit eget tydelige sprog.

Shaka Loveless voksede op med sin mor i et kollektiv i Alken, hvor børnene tidligt tog sig masser af friheder og eksperimenterede med både tjald og musikinstrumenter. Dernæst gik turen til musikefterskole i Vestjylland, hvor kimen til bandet The Gypsies blev lagt.

Med som opvarmning er Jonas Rendbo. Jonas Rendbo og Shaka Loveless har kendt hinanden i mange år. Da Shaka var en del af bandet Gypsies turnerede de sammen som backing musikere for Outlandish. Nu har Jonas fået endnu en chance for at nyde livet på landevejen med Shaka, og en god portion af drengene fra Gypsies, da han er inviteret med som opvarmning på Shakas forårsturné.