Fyrtøjet

29.09.2015 kl. 19:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Spillet af udviklingshæmmede, pædagoger, musikere og andet godtfolk fra de to institutioner Hertha og Tornsbjerggård.

”Der kom en soldat marcherende hen ad landevejen: én, to! én to! Han havde sit tornyster på ryggen og en sabel ved siden, for han havde været i krigen, og nu skulle han hjem. Så mødte han en gammel heks på landevejen; hun var så ækel, hendes underlæbe hang hende lige ned på brystet. Hun sagde: ”God aften soldat! Hvor du har en pæn sabel og et stort tornyster, du er en rigtig soldat! Nu skal du få så mange penge, du vil eje.”

Sådan begynder det! En fantastisk opsætning af en klassiker. Spillet af udviklingshæmmede, pædagoger, musikere og andet godtfolk fra de to institutioner Hertha og Tornsbjerggård i Østjylland.

Halvtreds mennesker har i næsten et år arbejdet med opsætning, kulisser, kostumer og musik. I slutningen af juni blev stykket spillet for omkring 400 mennesker på Fuglsøcentret med stor succes.

Her er soldater i uniform, en heks med lang næse, hunde, der gør store øjne,den smukkeste prinsesse, konge, dronning og dumme dommere. Ja, og en galge, der aldrig blev brugt. Alt pakket ind i spil, dans og musik med de flotteste kulisser og farvestrålende dragter. Også H.C. Andersen er med, for det er jo ham, der fortæller historien.

Hertha har øvet skuespil hver onsdag i 20 år, hvilket er blevet til over 60 opførelser af meget forskellig karakter: ”Tryllefjøjten”, ”Jeanne d`Arc”,”Hvad fatter gør er altid det rigtige”. I år er Tornsbjerggård og Hertha gået sammen og har skabt denne helt unikke forestilling, som alle kan glæde sig til.

Arrangør: Tornsbjerggård og Hertha Levefællesskab