Trio Before

16.09.2015 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Gratis koncert i Nedre Foyer.

Trio Before spiller danske salmer og sange med en smuk, nordisk tone.

Sangene og salmerne er alle arrangeret med respekt og kærlighed til den danske tradition og kulturarv. Nogle af melodierne har flere hundrede år på bagen, og det er vigtigt for trioen at beholde ægtheden og enkeltheden i musikken. Samtidig er det også vigtigt at kunne tilføje noget nyt, blandt andet ved at inddrage elementer af improvisation i tolkningen af melodierne.

Koncerterne er en musikalsk rejse, hvor musikken fremføres med et klart og enkelt, men nutidigt udtryk, og melodierne kan introduceres med lette historier og anekdoter om komponist, forfatter og tiden, hvor melodierne er skrevet.

Repertoiret strækker sig bredt fra ”Den Blå Anemone”, ”Hil Dig frelser og forsoner” og ”I Danmark er jeg født”; melodier med et stort tidsspænd, hvor komponister som Carl Nielsen, Hans Holm og Egil Harder er repræsenteret med tekster af  blandt andre H.C. Andersen og Grundtvig. Der kan også snige sig enkelte jazzklassiker ind i løbet af koncerten udført så den passer fint ind med det øvrige repertoire.

Trio Before har eksisteret siden 2006, og spillet koncerter i Musikhuset Aarhus, Værket i Randers, Aros Kunstmuseum, Jazzselskabet Århus og i mange danske kirker.

Trio Before består af Claus Behrens (sopran og tenorsaxofonist) Niels Erichsen (pianist og organist) og Peter Friis (kontrabassist og ingeniør).

Koncerten varer cirka en time.

Arrangør: Kulturhuset