DR Big Bandet

06.11.2015 kl. 17:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Familiekoncerten "Emil, Pippi, Karlsson & Co" med DR Big Bandet.

Under overskriften "Emil, Pippi, Karlsson & Co" byder DR Big Bandet på et musikalsk genhør med den kendte og elskede musik fra Astrid Lindgrens verden.

Astrid Lindgrens bøger har gennem en menneskealder været et absolut must på alle danske børneværelser. Alle børn - og voksne - har følt de var med, da Emil hejste Ida op i flagstagen, og alle har ønsket, at det var dem, der havde Pippi som nabo! Med bøgerne kom også film og tv-serier - og musikken var en stor del af den Astrid Lindgren'ske stemning!

Det meste af musikken er skrevet af Georg Riedel, der overtog arbejdet efter Jan Johanssons død i 1968 - og det mundede ud i et hav af hits, som fx "Her kommer Pippi Langstrømpe", "Lille katt", "Idas Sommarvisa" og "Världens bästa Karlsson". Nu har han arrangeret en del af sangene for big band - og det er de versioner, man kan opleve når DR Big Bandet inviterer indenfor i Astrid Lindgrens verden. Og det er ingen mindre end Georg Riedel selv, der kan opleves bag bassen.

Med på turnéen er også Sarah Riedel, Georg Riedels datter, der var 5 år, da hun første gang indspillede "Lille Katt" - og nu godt 25 år senere, gør hun det gerne igen. Koncerterne dirigeres af Örjan Fahlström, der har været med på projektet helt begyndelsen, da Riedel skrev arrangmenterne. Som vært og fortæller møder vi Jesper Asholt.

Målgruppe: Børn i alderen 5-11 år og deres voksne.

Arrangør: Kulturhuset