Naturvidenskabs foredrag

11.11.2015 kl. 19:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Gratis naturvidenskabelige foredrag livestreamet direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet.

Foredraget "Slangen, strudsen, giraffen og din sundhed" ved professor i zoofysiologi Tobias Wang, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

Slanger kan faste i flere år og giraffer trives med et enormt blodtryk som ville slå de fleste mennesker ihjel. I dyrenes verden finder vi en række sære fysiologiske tilpasninger som forklarer hvorfor dyrene lever som de gør. Og ved at studere disse særlige mekanismer hos disse særlige dyr får vi ny viden om hvordan vores egen krop fungerer – både under normale forhold og når vi bliver syge.

Med udgangspunkt i studier af slangens stofskifte og fordøjelsessystem hører du om hvad der sætter grænsen for vores tolerance over for sult. Hvordan fungerer mavetarmsystemet når vi får mindre føde end nødvendigt? Her inddrager foredraget uhyggelig viden fra Warszawas jødiske ghetto under Anden Verdenskrig. Hør også om hvordan giraffer, strudse og slanger er med til at forklare hvordan hjertet har udviklet sig gennem evolutionen og de problemer der opstår hos mennesker med forhøjet blodtryk.

Foredraget er en del af en foredragsrække på fem foredrag, der bliver livetransmitteret på storskærm fra Aarhus Universitet.

Foredraget varer ca. 2 timer.

Arrangør: Aarhus Universitet og Kulturhuset