Naturvidenskabs foredrag

22.10.2015 kl. 19:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Gratis naturvidenskabelige foredrag livestreamet direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet.

Foredraget "Lysende klart? Historien om lysets natur" ved professor emeritus Helge Kragh, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet

Lyset er klart, men også gådefuldt. Hvad er lys for noget? Spørgsmålet går som en rød tråd gennem videnskabshistorien, fra den græske naturfilosofi til vore dages kvantefysik. Næppe noget andet spørgsmål har været så forvirrende og samtidigt så frugtbart for naturvidenskaben.

Foredraget vil tage os på en rejse gennem videnskabs- og idéhistorien med lyset som det fælles perspektiv. Undervejs vil vi møde giganter som Ole Rømer, Isaac Newton, James Maxwell og Albert Einstein.

Foredraget er en del af en foredragsrække på fem foredrag, der bliver livetransmitteret på storskærm fra Aarhus Universitet.

Foredraget varer ca. 2 timer.

Arrangør: Aarhus Universitet og Kulturhuset