Morten DD

14.10.2015 kl. 13:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Kryb, kravl og sug!

Hovedparten af Danmarks dyreliv udgøres af små dyr, som de færreste skænker en tanke. Men går man ned på knæ med en insektsuger i munden, bliver man vidne til et mylder af liv i alskens former og farver – og med den ene mere mærkelige livshistorie efter den anden.

Der er de mange smådyr, som bruger sneens overflade som motorvej, fordi det er meget lettere end at kravle op og ned mellem blade, græs, sten og grene. Der er mosskorpionerne, som med deres drabelige klosakse ligner noget meget farligt, men som med en længde på et par millimeter må nøjes med at æde bittesmå dyr. Der er den fantastisk smukke mariehøneedderkop, hvis bid er så kraftigt, at det kan gennemtrænge panseret på en skarnbasse. Og ja, så er der naturligvis de myriader af dyr, som koloniserer kogødning, og som må finde sig i at bo i et substrat, der nærmest ingen ilt indeholder.

Det er vildt, og det bliver endnu vildere, når Morten D.D. i den rigt illustrerede fortælling dykker ned i den verden, som de færreste af os ænser.

Naturvejleder og museumsinspektør Morten D. D. Hansen er en af landets mest kendte naturformidlere. I mange år har han underholdt avislæsere, tv-seere og radiolyttere med sine begejstrede fortællinger fra naturen.

Kulturhuset havde sidst af besøg af Morten DD i vinterferien 2014. Her begejstrede han både store og små med sine spændende historier.

Arrangementet henvender sig til alle i alderen 5 til 100 år.

Arrangør: Kulturhuset