Fernisering

22.06.2015 kl. 17:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Fernisering på udstilling med værker af Steen Rasmussen.

Steen Rasmussen er uddannet på Det jyske Kunstakademi. Han er bosat i Jaungyde og er medlem af Kunstråd Skanderborg. Han forbinder det lokale med det internationale, da han har udstillet over det meste af Europa.

Steen Rasmussen har haft adskillige udstillinger i Japan, hvor han siden 2001 har samarbejdet med den Japanske kunstner Rikuo Ueda om fællesværket  ”Winds Visualizing the Immaterial”, et værk der stadig udvides, som har været vist i Japan, Israel, Holland og Danmark. Inden for de sidste år har han haft en retrospektiv udstilling på KunstCenter Sillkeborg Bad samt på Viborg Kunsthal. Steen Rasmussen er desuden repræsenteret på Vejle og Fyns kunstmuseum, og i Sverige på Ystad kunstmuseum.

Steen Rasmussen arbejdede tidligere primært med grafik på papir, men udtrykker sig nu også med installationer, som han betegner som grafik i et udvidet felt.

Udstillingen i Skanderborg kulturhus byder på eksempler fra tre serier og temaer:
•    Japanese Streetlife, der med fotografier og udskæringer reflekterer over livet i gaderne i Osaka
•    Serien “Superior - Inferior / Liberated - Occupied”, møbelmodifikationer med Tibet referencer 2014 og 2015
•    Pigmenttryk fra serien ”Det brændte Hus”, tryk skabt på baggrund af at et hus, han tidligere har lavet tryk af, som nu er brændt og ses en metafor på den tabte identitet.

Udstillingen kan ses fra den 22. juni til den 10 august 2015.

Arrangør: Kulturhuset