Bjarne Nielsen Brovst

18.08.2015 kl. 19:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Foredrag om glædens øjeblikke, livsglæde og livsmod.

Foredrag med forfatter og foredragsholder Bjarne Nielsen Brovst om glæde. Foredraget består af fortælling og personlige erindringer i en hjertelig sammenblanding.

Glædens øjeblikke er ikke et område i det moderne menneskes dagligdag, der ikke har stor bevågenhed. Tværtimod. Vi farer afsted hen ad livets landevej, helst med så høj hastighed som mulig, omgivet af så megen elektronisk støj som muligt, i halen på de seneste nyheder og elendigheder fra alle verdensdele af jordkloden.

Bjarne Nielsen Brovst mener imidlertid at vi skal huske at sætte pris på glædens øjeblikke. Noget han har kendskab til fra sine 35 år som højskolelærer og forstander på Rude Strand. Her har han undervist cirka 70.000 ældre elever, næsten alle over 60 år. Mange “af den gamle verden”, hvor bøger, læsning, fordybelse, tro, musik og kunst var et kår fra barndommen og ungdommens dage. Men også mange for hvem bogen, fortællingen, digtet eller et kunstværk, først for alvor blev en mulighed da man var gået ud af arbejdslivet.

Bjarne Nielsen Brovst mener desuden, at vi skal huske at bruge livsglæden. Den er gratis og den er vitterligt til. Men ofte er det alligevel den syge eller handicappede, som skal fortælle den raske, hvor lyset skinner. Livet er en udfordring. Livsglæde er at sige ja til livet, mens man har det.

Billetprisen er inklusiv kaffe/te og kage.

Arrangør: Danske Handicaporganisationer

OBS: Foredraget er flyttet fra den 9. juni til den 18. august 2015.