Syng med Carl Nielsen

09.06.2015 kl. 20:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Syng med Carl Nielsen og Skanderborg Kammerkor.

Skanderborg Kammerkor under ledelse af Troels Lund Nielsen synger sange af Carl Nielsen i anledning af hans 150 års fødselsdag.

Carl Nielsen ville denne dag være blevet 150 år. Han blev født den 9. juni 1865 som ét ud af tolv børn af fattige forældre på Fyn. Han lærte at spille af sin far og var så talentfuld, at han tidligt fik friplads på konservatoriet. Carl Nielsen var derefter i mange år koncertmester i Det Kgl. Kapel.

Aftenens koncert viser Carl Nielsen som komponist af melodier til danske sange i folkelig stil. Han skrev cirka 350 melodier til tekster på dansk, hvoraf to er kommet i Kulturkanon: Jens Vejmand og Vi sletternes sønner. Han komponerede desuden store mængder af musik for instrumenter og orkestre og anses af de fleste for at være den største musikbegavelse i Norden.

Der vil være mulighed for at synge med på udvalgte sange.

Efter koncerten serveres der en øl i Carl Nielsens ånd. Billetprisen på 100 kroner inkluderer én øl.

Arrangør: Kulturhuset

Samme eftermiddag kl. 16.30 vil der være mulighed for at fejre Carl Nielsen med kage og sang på Skanderborg Bibliotek.