Fernisering

19.03.2015 kl. 17:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

"Landscapes in mind, landscapes in mind" med værker af Matilde Duus og Nils Elvebakk Skalegård.

“Landscapes in mind, landscapes in mind" er en udstilling om at mødes og om at være forskellige og mødes alligevel. Om at skabe en historie sammen og samtidig skabe en historie hver for sig. Om at rejse ud og finde ro, men samtidig føle savn mod det, der ligger bag dig. Om de landskaber du møder på din vej og de landskaber du husker og gemmer i dit indre, lag på lag. Ligesom at savne is på toppen af bjergene, når du kigger ud af vinduet og betragter det flade danske midtjyske landskab.

Matilde Duus er oprindeligt fra Ry og er opvokset i det midtjyske. I sommeren 2014 blev hun færdiguddannet billedkunstner fra det Kongelig Danske Kunstakademi i København. Nils Elvebakk Skalegård er oprindelig fra Nordnorge, siden uddannet billedkunstner fra Konsthögskolan Valand, Göteborg. I dag bor de sammen og arbejder begge i København.

De to kunstnere, der også danner par privat, viser nu deres værker i en fælles udstilling i Kulturhuset. Det bliver både et møde og et sammenstød mellem to forskellige kunstpraksisser kommende fra forskellige baggrunde. Men i forskelligheden vokser også ligheder og en symbiotisk fortælling frem.

Nils viser sin serie ”To vise menn” bestående af store akvareller på papir. De vise mænd befinder sig i forskellige, næsten psykologiske, landskaber og man undrer sig måske over hvorfor, der kun er to. Det synes som om, de er på en uvis og søgende rejse, men vi kan kun se hvor de kommer fra, og ikke hvor de er på vej hen. Matildes papirværker bevæger sig i et mere abstrakt sprog. Her er figurationen helt forsvundet og i stedet blevet til linjer og kurver, der transparent krydser hinanden og illustrerer landskaber, der smelter sammen og forskydes.

Alle er velkomne til ferniseringen, hvor der vil være mulighed for at mode kunstnerne.

Udstillingen kan ses fra den 19. marts til og med den 3. maj 2015.